09 noviembre 2007

Pujol no va en taxi.

Es que no puc soportar-ho. No puc.
No tinc molt de temps. He quedat amb un parell de catalans -lleidatans, per més senyes- per emborratxar-me - demà tenim festa a la capital, l'Almudena. Així que escriu-re ràpid i mal.lament.
Fa , casi, 2 anys que vic a Madrid. Han vingut a vorem pares, cosins, amics, decenes de vegades, i sempre hem parlat com hem volgut. Cada dia parlo pel mòvil amb ma mare o amb mon pare, amb un amic o amb un cosí, amb el banc o amb jo qué collons sé, sempre com vull. Mai, mai, un taxiste o cualsevol altre ha fet ni la més mínima protesta, ni el més mínim gest d'antipatia. Ni a l'oficina, ni al bar, ni als pub, ni al restaurant ni a la carniceria ni a la cua per empadronar-em.Ho torno a dir: mai. A més, a cap, a cap ni un, dels catalans i valencians que coneixo li ha ocurregut alguna cosa pareguda.
Comprenc que la pricipal ferramenta per a conseguir independentistes és la difamació dels espanyols - dins del cual em conto. Però açò ja és massa. Per a que a algú tingui estes insidies de Pujol per certes, ¿ què collons s'ha de pensar que ès Madrid? ¿Qui és tan idiota per creure que Madrid "expulsen" a la gent dels taxis? Bueno, ¿es que som imbècils?
Mira, estics fart, més que fart, cansat, de pregonar-ho: quedarieu bocabadats de la cantitad de gent que parla valencià - si a algú té li ferix l'orgull, català, que el que va davant va davant- a Madrid.

Me'n vaig a emborratxar-me a la salut del valencià, de Madrid, d'Espanya i del hereu Oriol Pujol. I no penso dir en tota la nit ni una paraula en catellà.

Quan passo la ressaca escriuré un post sobre la difamació de l'espanyol.

6 comentarios:

Júlia dijo...

Una escriptora no identificada va fer correr també una anècdota, segons la qual, quan el taxista la va increpar, va dir-li que parlava en italià, em sembla que devia ser un estirabot... En tot cas, elevar a categoria de llei l'actuació de qualsevol ximple, sigui d'on sigui, em sembla terrorístic, la veritat. Sempre que he anat a Madrid, que no hi he anat tant com voldria, m'han tractat molt bé.

Gregorio Luri dijo...

Señor Joseph: Es usted un ingenio. ¡MIra que pretender enfrentar la realidad con el prejuicio!

Anónimo dijo...

Calma, Pepe! a mi si que m'han dit algo així com "pues para hablar usted catalán/valenciano, no parece mala persona..." dintre d'un taxi. Em va fer tanta gràcia la frase que el taxista i jo, quasi ens n'anem de copes junts. Existeix un problema lleu en alguns llocs si parles català, jo ho he viscut però mai de males maneres; però la sol·lució és fàcil, per algo som bilingües, no?
Una abraçada, company.

lola dijo...

También sufrirás algún problema leve si no eres de raza blanca, por poner un ejemplo que me cae muy cercano. Puedes hacer de ello una montaña de paranoia que no te deje vivir, o puedes irte de copas, que suele ser siempre la solución más placentera e inteligente.
Sin embargo. ¡Estamos hablando del Muy Honorable Jordi Pujol! Y esto es de tarjeta roja y expulsión directa. Siento tu indignación, Joseph t. y, además, me parece muy adecuada, casi ponderada.

Lola

Francesc Puigcarbó dijo...

totalment d'acord, tot i que a mi em va passar una vegada a Granada, en parlava precisament avui al meu bloc, no vaig donar-hi cap importància, he anat molt per Madrid i no he tingut mai cap problema per parlaren Català

Joseph T. dijo...

Julia: és molt socorregut. Vaig parlar d'ella fa un temps.
http://deltiempoyelespacio.blogspot.com
/2007/04/de-los-madrileos.html

Gregorio: Ay, que le vamos a hacer.Me ha podido el amor.

Dani: Òstia, quan de temps!. Después t'escrici un mail. Respecte al teu incident. HOme, a tot el món n'hi ha un bon grapat de capullos.

Lola: Gràcies, Lola. He agafat prou carinyo a Madrid i no he pogut contenir-me. Em feia patir que me'n hagués passat.

Francesc: Justament com jo. I com molts altres, en coneixo molts. Tambè n'hi ha de famosos; et deixo una entrevista amb Josep Pons, antic director de la Orquesta Nacional d'Espanya on , entre d'altres coses, diu:
personalmente me siento muy bien acogido. "En fin, el prejuicio ese de que un catalán en Madrid... Yo no he notado la más mínima animadversión. Al contrario, recibo muchas muestras de afecto.."
http://www.lavanguardia.es/gen/
20070221/51309182323/noticias
/barcelona-ha-perdido-irradiacion
-cultural-madrid-orquesta-nacional
-auditori-falla-pons-artes
-escenicas-teatre-lliure
-reina-sofia-musica.html